Hmyz zničí tělo i do dvou týdnů, odhalím týrání i drogy, říká forenzní entomoložka

Po, 11.11.2019
| Originální článek z: Aktuálně.cz
Pomocí analýzy hmyzu dokáže odhalit, jaké chemikálie se nachází v těle oběti, nebo jestli s ní někdo hýbal. Kdy se hmyz dostal do těla, umíme v některých případech spočítat i s přesností na hodiny, dodává.
Video placeholder

DVTV

Pomocí analýzy hmyzu dokáže odhalit, jaké chemikálie se nachází v těle oběti, nebo jestli s ní někdo hýbal. Kdy se hmyz dostal do těla, umíme v některých případech spočítat i s přesností na hodiny, dodává.

Nikdy nevíte, co čekat na první pitvě, druhé a třetí tělo už přestanete vnímat, říká forenzní entomoložka Hana Šuláková. Nejhorší na ohledávání obětí je zápach, ten lze ale překonat, vysvětluje.

DVTV
 

Mohlo by Vás zajímat

Characterization of carbon materials with Raman spectroscopy

Instrumentace
RAMAN Spektrometrie
Výrobce
Metrohm
Zaměření
Materiálová analýza

Speciation of Iron in Lithium Iron Phosphate (LFP) Cathode Material by LC-ICP-MS

Instrumentace
HPLC, ICP/MS, Speciační analýza
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Průmysl a chemie, Materiálová analýza

Analysis of Elemental Impurities in Lithium-Ion Battery Electrolyte Solvents by ICP-MS

Instrumentace
ICP/MS
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
Průmysl a chemie, Materiálová analýza

Void Analysis and Shape Analysis of Automobile Inverter Components with X-Ray CT System

Instrumentace
X-ray
Výrobce
Shimadzu
Zaměření
Materiálová analýza

Jak rychle najít ty správné informace od Altium International (Portály LabRulezICPMS)

Instrumentace
ICP/MS, ICP/OES, AAS, ICP/MS/MS, MP/ICP-AES
Výrobce
Agilent Technologies
Zaměření
---
 

Podobné články


Video | Potraviny

Jak se vyhnout pesticidům v jídle? Hnědých teček na banánech se nebojte, jablka raději oloupejte, radí Jana Hajšlová z VŠCHT

Rozhovor s prof. Janou Hajšlovou, vedoucí Ústavu analýzy potravin a výživy VŠCHT, o pesticidech v potravinách, používání těchto látek v zemědělství, jejich výzkumu, kontrole i o tom, jak se před nimi chránit.

Článek | Osobnosti

Kariéra špičkového vědce a rodina? Jde obojí, i když někdy se zaťatými zuby

Kromě přebírání ocenění a prestižních grantů za vědu a výzkum jsou také rodiči. Třeba i pětinásobnými.

Článek | Rozhovor

Je zjevné, že opatření pomalu přestávají fungovat, i když není zjevné proč, uvažuje Konvalinka

Za jak dlouho budeme schopni dopad současného rozvolnění odborně zhodnotit? Nakolik jsou vakcíny, které zatím prošly schválením na národních úrovních, bezpečné? Na tyto a další otázky odpověděl Barboře Tachecí.

Článek | Různé

ÚOCHB se nově podílí na evropském projektu digitalizace lidské tělesné vůně

Cílem projektu SMELLODI je vytvořit předpoklady pro digitalizaci lidské tělesné vůně. To by v budoucnu mohlo rozšířit možnosti diagnostiky nebo sledování zdravotního stavu.
 

Podobné články


Video | Potraviny

Jak se vyhnout pesticidům v jídle? Hnědých teček na banánech se nebojte, jablka raději oloupejte, radí Jana Hajšlová z VŠCHT

Rozhovor s prof. Janou Hajšlovou, vedoucí Ústavu analýzy potravin a výživy VŠCHT, o pesticidech v potravinách, používání těchto látek v zemědělství, jejich výzkumu, kontrole i o tom, jak se před nimi chránit.

Článek | Osobnosti

Kariéra špičkového vědce a rodina? Jde obojí, i když někdy se zaťatými zuby

Kromě přebírání ocenění a prestižních grantů za vědu a výzkum jsou také rodiči. Třeba i pětinásobnými.

Článek | Rozhovor

Je zjevné, že opatření pomalu přestávají fungovat, i když není zjevné proč, uvažuje Konvalinka

Za jak dlouho budeme schopni dopad současného rozvolnění odborně zhodnotit? Nakolik jsou vakcíny, které zatím prošly schválením na národních úrovních, bezpečné? Na tyto a další otázky odpověděl Barboře Tachecí.

Článek | Různé

ÚOCHB se nově podílí na evropském projektu digitalizace lidské tělesné vůně

Cílem projektu SMELLODI je vytvořit předpoklady pro digitalizaci lidské tělesné vůně. To by v budoucnu mohlo rozšířit možnosti diagnostiky nebo sledování zdravotního stavu.
 

Podobné články


Video | Potraviny

Jak se vyhnout pesticidům v jídle? Hnědých teček na banánech se nebojte, jablka raději oloupejte, radí Jana Hajšlová z VŠCHT

Rozhovor s prof. Janou Hajšlovou, vedoucí Ústavu analýzy potravin a výživy VŠCHT, o pesticidech v potravinách, používání těchto látek v zemědělství, jejich výzkumu, kontrole i o tom, jak se před nimi chránit.

Článek | Osobnosti

Kariéra špičkového vědce a rodina? Jde obojí, i když někdy se zaťatými zuby

Kromě přebírání ocenění a prestižních grantů za vědu a výzkum jsou také rodiči. Třeba i pětinásobnými.

Článek | Rozhovor

Je zjevné, že opatření pomalu přestávají fungovat, i když není zjevné proč, uvažuje Konvalinka

Za jak dlouho budeme schopni dopad současného rozvolnění odborně zhodnotit? Nakolik jsou vakcíny, které zatím prošly schválením na národních úrovních, bezpečné? Na tyto a další otázky odpověděl Barboře Tachecí.

Článek | Různé

ÚOCHB se nově podílí na evropském projektu digitalizace lidské tělesné vůně

Cílem projektu SMELLODI je vytvořit předpoklady pro digitalizaci lidské tělesné vůně. To by v budoucnu mohlo rozšířit možnosti diagnostiky nebo sledování zdravotního stavu.
 

Podobné články


Video | Potraviny

Jak se vyhnout pesticidům v jídle? Hnědých teček na banánech se nebojte, jablka raději oloupejte, radí Jana Hajšlová z VŠCHT

Rozhovor s prof. Janou Hajšlovou, vedoucí Ústavu analýzy potravin a výživy VŠCHT, o pesticidech v potravinách, používání těchto látek v zemědělství, jejich výzkumu, kontrole i o tom, jak se před nimi chránit.

Článek | Osobnosti

Kariéra špičkového vědce a rodina? Jde obojí, i když někdy se zaťatými zuby

Kromě přebírání ocenění a prestižních grantů za vědu a výzkum jsou také rodiči. Třeba i pětinásobnými.

Článek | Rozhovor

Je zjevné, že opatření pomalu přestávají fungovat, i když není zjevné proč, uvažuje Konvalinka

Za jak dlouho budeme schopni dopad současného rozvolnění odborně zhodnotit? Nakolik jsou vakcíny, které zatím prošly schválením na národních úrovních, bezpečné? Na tyto a další otázky odpověděl Barboře Tachecí.

Článek | Různé

ÚOCHB se nově podílí na evropském projektu digitalizace lidské tělesné vůně

Cílem projektu SMELLODI je vytvořit předpoklady pro digitalizaci lidské tělesné vůně. To by v budoucnu mohlo rozšířit možnosti diagnostiky nebo sledování zdravotního stavu.