ICPMS
Další informace
WebinářeO násKontaktujte násPodmínky užití
LabRulez s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Obsah dostupný pod licencí CC BY-SA 4.0 Uveďte původ-Zachovejte licenci.
Pořadatel
Shimadzu Corporation
Shimadzu Corporation
Společnost Shimadzu vyrábí nejširší sortiment přístrojů pro instrumentální analytiku, testování materiálů a life science.

Den uživatelů Shimadzu 2024

24 - 25. červen 2024
Zveme Vás na tradiční Československé Setkání uživatelů Shimadzu 2024, které se tento rok uskuteční v Česku na Vysočině v resortu Erich.
Bližší informace naleznete zde
SHIMADZU: Den uživatelů Shimadzu 2023
SHIMADZU: Den uživatelů Shimadzu 2023

Vážení zákazníci,

i tento rok bychom Vás rádi pozvali na tradiční Den uživatelů SHIMADZU.

Je nám ctí, že i letos přislíbili účast uživatelé z oblasti toxikologie, klinické biochemie, potravinářství, životního prostředí ale i automotivu a dalších odvětví chemického průmyslu. Odborný program se skládá z přednášek SHIMADZU uživatelů. Proto budeme velmi rádi i za Váš příspěvek do programu. Připomínáme, že v případě aktivní účasti se poplatek za setkání nehradí.

  • Místo konání: Resort Erich, Sázava u Žďáru nad Sázavou, ČR
  • Termín konání: 24. 06. 2024 (12:00) - 25. 06. 2024 (14:00)
  • Termín pro registraci: do 31. 5. 2024

Program

Hlavními tématy letošního Setkání uživatelů je soudní toxikologie, kontrola potravin, dále také analýza palivového vodíku nebo výzkum v oblasti kultivovaného masa.

Pondělí 24.6.2024

13:00 - 13:20 Zahájení a Novinky v SHIMADZU Česko/Slovensko
  • RNDr. Anna Vičánková, Ph.D. (SHIMADZU)
13:20 - 13:30 História SHIMADZU: "od samurajov po moderné analytické prístroje"
  • Ing. Jakub Kajánek (SHIMADZU)
13:30 - 13:50 Intoxikace houbami z pohledu klinické a forenzní toxikologie
  • RNDr. Petr Kurka, CSc. (Fakultní nemocnice Ostrava)
13:50 - 14:10 Zajímavé kazuistiky z klinické a soudní toxikologie
  • Mgr. Martin Smaha Mgr. Lucie Janečková (Krajská nemocnice Liberec)
14:10 - 14:20 Radikalizace hmotnostního spektrometru – OAD-TOF
  • Ing. David Maxa (SHIMADZU)
Přestávka do 14:40
14:40 - 14:50 Novinky v kapalinové chromatografii a hmotnostní spektrometrii
  • Mgr. Ondřej Hillmich (SHIMADZU)
14:50 - 15:10 Toxikologický screening v rutinní laboratoři
  • Ing. Martin Švidrnoch, Ph.D. (Agel Lab)
15:10 - 15:30 Chromsystems kity
  • Jaroslav Franc (Biotech)
15:30 - 15:40 Novinky v atomární a molekulární spektroskopii
  • Mgr. David Lang (SHIMADZU)
15:40 - 16:00 PolyArc reaktor a jeho využití v plynové chromatografii
  • Ing. Ivo Novotný (LabRulez)
Přestávka do 16:20
16:20 - 16:40 ROMIL Solvents – rozpouštědla pro kapalinovou chromatografii a chemikálie pro AAS a TOC (ENG)
  • Paul Stubings (Romil Solvents)
16:40 - 17:00 Analýza rozličných látek v kultivačním médiu při procesu výroby biotechnologicky kultivovaného masa
  • Ing. Markéta Šimková, PhD Ing. Minh Hang Ungermann (Bene Meat Technologies)
17:00 - 17:20 Chromatografia v úradnej kontrole potravín - aditívne látky
  • Ing. Elena Kurejová (Úrad verejného zdravotníctva SR)
17:20 - 17:40 Sledovanie obsahu PAU v detskej strave v rámci úradnej kontroly potravín
  • Ing.Bibiana Škrinárová (Úrad verejného zdravotníctva SR)
Ukončení prvního dne odborných přednášek
  • Večeře 19:00
  • Večerní zábava
  • Taneční volná zábava (DJ), opékání buřtů (kytara)

Úterý 25.6.2024

9:30 - 9:50 Nové typy HPLC kolon a jejich výroba
  • Luděk Vlk (Chromservis)
9:50 - 10:10 Analytika vodíku pro palivové články
  • Ing. Petr Maršolek (VŠB - Technická Univerzita Ostrava)
10:10 - 10:30 Novinky v plynové chromatografii
  • Jiří Kokšal (SHIMADZU)
Přestávka do 10:50
10:50 - 11:10 Využitie Shimadzu prístrojov na analýzu biosurfaktantov
  • Ing. Lenka Halajová Mgr. Terézia Mária Gaberová (Evonik Fermas, s.r.o.)
11:10 - 11:30 Přímá kvantifikace těkavých sloučenin v alkoholických produktech pomocí GC metod
  • Anton Korban, Ph.D. (Univerzita Karlova, Přírodovědecká fakulta)
11:30 - 11:50 Elektrické výboje, ich environmentálne, biologické a poľnohospodárske aplikácie a diagnostika
  • doc. RNDr. Karol HENSEL, PhD. (Univerzita Komenského v Bratislave)
11:50 - 11:55 Ukončení akce
  • RNDr. Anna Vičánková, Ph.D. (SHIMADZU)
Oběd

Organizační pokyny

Účastnický poplatek
  • Cena semináře 1 200,00 CZK včetně DPH (v ceně je zahrnuté ubytování, strava, program).

  • V případě aktivní účasti na přednáškách se poplatek neplatí.

  • Poplatek za seminář bude možné uhradit pouze na účet na základě faktury vystavené po skončení akce.

Shimadzu Corporation: Den uživatelů Shimadzu 2024

Přihlášení

👉 Přihláška ke stažení

  • Jedná se o dvoudenní akci. Začíná se obědem přibližně ve 12:00. Odpoledne jsou odborné přednášky. - Večer je program a společná/volná zábava. V pátek dopoledne je pokračování odborných přednášek. Končí se obědem.

  • Jelikož je kapacita resortu omezená (pro asi 80 účastníků ) a tato akce se pořádá společně se slovenskou pobočkou SHIMADZU, doporučujeme přihlásit se co nejrychleji. V případě delšího schvalovacího procesu u Vašeho zaměstnavatele, nám můžete pouze nezávazně oznámit, že se plánujete zúčastnit.

  • Vyplněnou přihlášku prosíme zašlete emailem nejpozději do 31. 05. 2024 na: [email protected] (Z důvodu omezené kapacity max. 80 účastníků z ČR doporučujeme zaslat přihlášku co nejrychleji)

  • Poprosíme zatím přihlašovat maximálně 2 účastníky za organizaci. V případě zájmu více členů jedné organizace bude registrace potvrzena dodatečně po uplynutí termínu pro registraci.

Ubytování
  • Resort Erich

  • Nabízíme možnost ubytování v dvoulůžkovém pokoji pro samotnou osobu (v tomto případě cena semináře činí 1 800,00 CZK včetně DPH).

  • V případě zájmu jsme také schopni zajistit ubytování o den dřív (poplatek navíc bude dohodnut později).

Přijďte si odpočinout a zrelaxovat se do srdce Vysočiny, kde na Vás dýchne duch čisté přírody v překrásné přírodě Žďárských vrchů.

Těšíme se na Vás!

Váš tým SHIMADZU Česká republika

SHIMADZU: Den uživatelů SHIMADZU 2023

Shimadzu Corporation
Logo of LinkedIn
Další projekty
GCMS
LCMS
Sledujte nás
Další informace
WebinářeO násKontaktujte násPodmínky užití
LabRulez s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Obsah dostupný pod licencí CC BY-SA 4.0 Uveďte původ-Zachovejte licenci.