ICPMS
Další informace
WebinářeO násKontaktujte násPodmínky užití
LabRulez s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Obsah dostupný pod licencí CC BY-SA 4.0 Uveďte původ-Zachovejte licenci.

ICPMS novinky se zaměřením na potraviny | LabRulez ICPMS

Unikátní spolupráce FCH VUT s chilli farmou přináší nové produkty
Článek | Věda a výzkum

Unikátní spolupráce FCH VUT s chilli farmou přináší nové produkty

Moravská chilli farma Kolstrunk a Herfort se obrátila na Ústav chemie potravin a biotechnologií Fakulty chemické VUT, aby jim pomohl s měřením pálivosti i vývojem výrobků z chilli.
St, 15.1.2025
VUT v Brně
tag
share
more
Studie prokázala přítomnost překvapivě velkého množství nebezpečných chemikálií v obalových materiálech potravin
Článek | Video

Studie prokázala přítomnost překvapivě velkého množství nebezpečných chemikálií v obalových materiálech potravin

Chemickou analýzou bylo zjištěno, že téměř 3000 chemikálií přechází z materiálu přicházejícího do styku s potravinami do potravin samotných. Skoro 2000 z nich není v seznamu povolených chemikálií.
Út, 26.11.2024
RECETOX - Centrum pro výzkum toxických látek v prostředí
tag
share
more
Nová zjištění výskytu reziduí pesticidů v zemědělském i obytném prostředí farem budí obavy
Článek | Věda a výzkum

Nová zjištění výskytu reziduí pesticidů v zemědělském i obytném prostředí farem budí obavy

Průlomová zjištění o hladinách reziduí pesticiů ve vzorcích životnícho prostředí jak z konvenčních, tak i z ekologických farem s dokladovanými nálezy reziduí i v usedlostech venkovských oblastí.
Út, 12.11.2024
RECETOX - Centrum pro výzkum toxických látek v prostředí
tag
share
more
Analýza stopových prvků ve stolní soli pomocí ICPMS-2050
Článek | Aplikace

Analýza stopových prvků ve stolní soli pomocí ICPMS-2050

Systémy hmotnostní spektrometrie s indukčně vázaným plazmatem mohou provádět vysoce citlivé kvantitativní stanovení více prvků současně včetně stopových množství toxických kovových prvků v potravinách.
Čt, 10.10.2024
SHIMADZU Handels GmbH - organizační složka
tag
share
more
Aktualizace služeb: Úspěšná akreditace a rozšíření nabídky
Článek | Produkt

Aktualizace služeb: Úspěšná akreditace a rozšíření nabídky

Nové akreditované metody v nabídce společnosti ALS Czech Republic od března 2024.
Čt, 25.4.2024
ALS Czech Republic
tag
share
more
Přínosy a rizika využití kalů malých ČOV po zpracování kompostováním k produkci vybraných druhů zeleniny
Vědecký článek | Věda a výzkum

Přínosy a rizika využití kalů malých ČOV po zpracování kompostováním k produkci vybraných druhů zeleniny

Studie posuzuje možnost zjednodušení postupů úpravy a stabilizace čistírenských kalů z malých komunálních zdrojů znečištění (domovní a malé čistírny odpadních vod do cca 1 000 EO).
Út, 20.2.2024
Vodohospodářské technicko-ekonomické informace
tag
share
more
Přímá spektrometrie piva a jeho destilátů
Vědecký článek | Potraviny

Přímá spektrometrie piva a jeho destilátů

Cílem tohoto článku je prověřit možnosti využití spektrometrie v UV oblasti ke studiu změn při stárnutí piva.
Čt, 16.3.2023
Kvasný průmysl
tag
share
more
MISA – přenosný Raman spektrometr pro analýzu potravin
Článek | Produkt

MISA – přenosný Raman spektrometr pro analýzu potravin

Ochrana spotřebitelů pomocí nejnovějších technologií v oblasti testování potravin.
Čt, 5.1.2023
Metrohm Česká republika
tag
share
more
Nejlepší pivo je to, které si uvařím sám, říká prof. Pavel Dostálek
Článek | Potraviny

Nejlepší pivo je to, které si uvařím sám, říká prof. Pavel Dostálek

Profesor Pavel Dostálek obdržel koncem září Cenu Františka Ondřeje Poupěte za přínos pivovarství, sladařství a návazným odvětvím. Prof. Dostálek vystudoval VŠCHT v Praze, obor Kvasná chemie a bioinženýrství.
St, 11.8.2021
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
tag
share
more
Stanovení koncentrace kofeinu v nápoji pomocí LC-PDA-MS systému
Video | Akademie

Stanovení koncentrace kofeinu v nápoji pomocí LC-PDA-MS systému

Na dnešním cvičení budeme stanovovat koncentraci kofeinu v kávě espresso s využitím kapalinové chromatografie a hmotnostní a spektrofotometrické detekce.
Čt, 17.6.2021
Laboratoř růstových regulátorů
tag
share
more
Další projekty
GCMS
LCMS
Sledujte nás
Další informace
WebinářeO násKontaktujte násPodmínky užití
LabRulez s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Obsah dostupný pod licencí CC BY-SA 4.0 Uveďte původ-Zachovejte licenci.