ICPMS
Další informace
WebinářeO násKontaktujte násPodmínky užití
LabRulez s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Obsah dostupný pod licencí CC BY-SA 4.0 Uveďte původ-Zachovejte licenci.

ICPMS novinky se zaměřením na potraviny | LabRulez ICPMS


Článek | Produkt

Aktualizace služeb: Úspěšná akreditace a rozšíření nabídky

Nové akreditované metody v nabídce společnosti ALS Czech Republic od března 2024.
St, 24.4.2024
ALS Czech Republic
more

Vědecký článek | Různé

Přínosy a rizika využití kalů malých ČOV po zpracování kompostováním k produkci vybraných druhů zeleniny

Studie posuzuje možnost zjednodušení postupů úpravy a stabilizace čistírenských kalů z malých komunálních zdrojů znečištění (domovní a malé čistírny odpadních vod do cca 1 000 EO).
Út, 20.2.2024
Vodohospodářské technicko-ekonomické informace
more

Vědecký článek | Potraviny

Přímá spektrometrie piva a jeho destilátů

Cílem tohoto článku je prověřit možnosti využití spektrometrie v UV oblasti ke studiu změn při stárnutí piva.
Čt, 16.3.2023
Kvasný průmysl
more

Článek | Produkt

MISA – přenosný Raman spektrometr pro analýzu potravin

Ochrana spotřebitelů pomocí nejnovějších technologií v oblasti testování potravin.
Čt, 5.1.2023
Metrohm Česká republika
more

Článek | Potraviny

Nejlepší pivo je to, které si uvařím sám, říká prof. Pavel Dostálek

Profesor Pavel Dostálek obdržel koncem září Cenu Františka Ondřeje Poupěte za přínos pivovarství, sladařství a návazným odvětvím. Prof. Dostálek vystudoval VŠCHT v Praze, obor Kvasná chemie a bioinženýrství.
St, 11.8.2021
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
more

Video | Akademie

Stanovení koncentrace kofeinu v nápoji pomocí LC-PDA-MS systému

Na dnešním cvičení budeme stanovovat koncentraci kofeinu v kávě espresso s využitím kapalinové chromatografie a hmotnostní a spektrofotometrické detekce.
Čt, 17.6.2021
Laboratoř růstových regulátorů
more

Článek | Potraviny

Kateřina Maštovská držitelkou ceny Harvey W. Wiley 2021

Ing. Kateřina Maštovská, Ph.D je již druhou oceněnou z VŠCHT Praha, v roce 2016 se jeho držitelkou stala také prof. Jana Hajšlová.
Po, 8.2.2021
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
more

Nejbližší akce | Článek

VITATOX 2020 - den 1

V dnešních dnech probíhá ve Dvoře Králové tradiční vědecká konference VITATOX. První den konference je za námi a viděli celkově 15 zajímavých přednášek. Podívejte se na přednášky z prvního dne.
Út, 8.9.2020
VITATOX
more

Video | Přednáška

Jaroslav Doležel: Jak zajistit dostatek zdraví prospěšných potravin?

Více než čtvrtina lidstva nemá v současnosti přístup k dostatku zdravých potravin. Náprava není jednoduchá, vyžaduje komplexní přístup a komplikuje ji růst světové populace i změna klimatu. Má lidstvo naději?
Čt, 20.8.2020
Akademie věd České republiky
more

Článek | Potraviny

Potřebujeme udržitelnější zemědělství a produkci potravin, tvrdí vědci

Ve světě, který čelí rostoucí světové populaci s větší kupní sílou, měnícímu se klimatu a zhoršujícímu se životnímu prostředí, nutně potřebujeme udržitelnější zemědělství a produkci potravin!
St, 29.7.2020
CEITEC
more
Další projekty
Sledujte nás
Další informace
WebinářeO násKontaktujte násPodmínky užití
LabRulez s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Obsah dostupný pod licencí CC BY-SA 4.0 Uveďte původ-Zachovejte licenci.