ICPMS
Další informace
WebinářeO násKontaktujte násPodmínky užití
LabRulez s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Obsah dostupný pod licencí CC BY-SA 4.0 Uveďte původ-Zachovejte licenci.

ICPMS novinky se zaměřením na potraviny | LabRulez ICPMS

Analýza stopových prvků ve stolní soli pomocí ICPMS-2050
Článek | Aplikace

Analýza stopových prvků ve stolní soli pomocí ICPMS-2050

Systémy hmotnostní spektrometrie s indukčně vázaným plazmatem mohou provádět vysoce citlivé kvantitativní stanovení více prvků současně včetně stopových množství toxických kovových prvků v potravinách.
Čt, 10.10.2024
SHIMADZU Handels GmbH - organizační složka
tag
share
more
Aktualizace služeb: Úspěšná akreditace a rozšíření nabídky
Článek | Produkt

Aktualizace služeb: Úspěšná akreditace a rozšíření nabídky

Nové akreditované metody v nabídce společnosti ALS Czech Republic od března 2024.
Čt, 25.4.2024
ALS Czech Republic
tag
share
more
Přínosy a rizika využití kalů malých ČOV po zpracování kompostováním k produkci vybraných druhů zeleniny
Vědecký článek | Věda a výzkum

Přínosy a rizika využití kalů malých ČOV po zpracování kompostováním k produkci vybraných druhů zeleniny

Studie posuzuje možnost zjednodušení postupů úpravy a stabilizace čistírenských kalů z malých komunálních zdrojů znečištění (domovní a malé čistírny odpadních vod do cca 1 000 EO).
Út, 20.2.2024
Vodohospodářské technicko-ekonomické informace
tag
share
more
Přímá spektrometrie piva a jeho destilátů
Vědecký článek | Potraviny

Přímá spektrometrie piva a jeho destilátů

Cílem tohoto článku je prověřit možnosti využití spektrometrie v UV oblasti ke studiu změn při stárnutí piva.
Čt, 16.3.2023
Kvasný průmysl
tag
share
more
MISA – přenosný Raman spektrometr pro analýzu potravin
Článek | Produkt

MISA – přenosný Raman spektrometr pro analýzu potravin

Ochrana spotřebitelů pomocí nejnovějších technologií v oblasti testování potravin.
Čt, 5.1.2023
Metrohm Česká republika
tag
share
more
Nejlepší pivo je to, které si uvařím sám, říká prof. Pavel Dostálek
Článek | Potraviny

Nejlepší pivo je to, které si uvařím sám, říká prof. Pavel Dostálek

Profesor Pavel Dostálek obdržel koncem září Cenu Františka Ondřeje Poupěte za přínos pivovarství, sladařství a návazným odvětvím. Prof. Dostálek vystudoval VŠCHT v Praze, obor Kvasná chemie a bioinženýrství.
St, 11.8.2021
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
tag
share
more
Stanovení koncentrace kofeinu v nápoji pomocí LC-PDA-MS systému
Video | Akademie

Stanovení koncentrace kofeinu v nápoji pomocí LC-PDA-MS systému

Na dnešním cvičení budeme stanovovat koncentraci kofeinu v kávě espresso s využitím kapalinové chromatografie a hmotnostní a spektrofotometrické detekce.
Čt, 17.6.2021
Laboratoř růstových regulátorů
tag
share
more
Kateřina Maštovská držitelkou ceny Harvey W. Wiley 2021
Článek | Potraviny

Kateřina Maštovská držitelkou ceny Harvey W. Wiley 2021

Ing. Kateřina Maštovská, Ph.D je již druhou oceněnou z VŠCHT Praha, v roce 2016 se jeho držitelkou stala také prof. Jana Hajšlová.
Po, 8.2.2021
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
tag
share
more
VITATOX 2020 - den 1
Nejbližší akce | Článek

VITATOX 2020 - den 1

V dnešních dnech probíhá ve Dvoře Králové tradiční vědecká konference VITATOX. První den konference je za námi a viděli celkově 15 zajímavých přednášek. Podívejte se na přednášky z prvního dne.
Út, 8.9.2020
VITATOX
tag
share
more
 Jaroslav Doležel: Jak zajistit dostatek zdraví prospěšných potravin?
Video | Přednáška

Jaroslav Doležel: Jak zajistit dostatek zdraví prospěšných potravin?

Více než čtvrtina lidstva nemá v současnosti přístup k dostatku zdravých potravin. Náprava není jednoduchá, vyžaduje komplexní přístup a komplikuje ji růst světové populace i změna klimatu. Má lidstvo naději?
Čt, 20.8.2020
Akademie věd České republiky
tag
share
more
Další projekty
GCMS
LCMS
Sledujte nás
Další informace
WebinářeO násKontaktujte násPodmínky užití
LabRulez s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Obsah dostupný pod licencí CC BY-SA 4.0 Uveďte původ-Zachovejte licenci.